غذاهای مخصوص ماه اول بارداری ؛ تغذیه و بایدها و نباید ها در مورد خوردن مواد غذایی

در دوران بارداری ، تغذیه و رژیم غذایی نقش حیاتی در رشد سالم کودک ایفا می کنند . زنان باردار باید قبل از بارداری ، ویتامین های قبل از زایمان از جمله اسید فولیک را در حدود سه ماه پیش از بارداری شروع کنند . رژیم غذایی در طی ماه اول بارداری ، نقش مهمی در سلامت جنین در حال رشد ایفا می کند ؛ این بخش از نمناک شما را در مورد این که کدام غذاها را نباید و باید در طول ماه اول بارداری بخورید، راهنمایی می کند .

تغذیه ماه اول بارداری

ماه اول بارداری چه باید کرد

تغذیه صحیح و مناسب برای ماه اول بارداری

غذاهایی که باید در طی ماه اول بارداری بخورید :

زمانی که تست بارداری شما مثبت می شود ، یعنی حدود دو و نیم هفته است که باردار هستید بنابراین باید غذای سالم بخورید و از غذاهای ناسالم ، تنباکو ، الکل و مواد مخدر دوری کنید .برای اولین ماه برنامه رژیم غذاییتان باید شامل مقدار زیادی میوه و سبزیجات باشد ؛ در این قسمت از نکات مهم مربوط به دوران بارداری در نمناک غذاهایی وجود دارد که باید در رژیم غذایی خود داشته باشید :

1. محصولات لبنی:

محصولات لبنی منبع بسیار زیادی از کلسیم ،، پروتئین ، چربی های سالم و اسید فولیک هستند .ماست ، شیر و سفت را در رژیم غذایی اول ماه خود قرار دهید .

2. غذاهای غنی از فولات:

اسید فولیک برای رشد مناسب لوله عصبی کودک ضروری است که بعدا ً به مغز و نخاع تبدیل می شود .مهم است که مواد غذایی سرشار از اسید فولیک را در رژیم غذایی خود بگنجانید .مثال هایی از غذاهای حاوی اسید فولیک ، سبزیجات سبز تیره مثل هستند .

غذای حاملگی

تغذیه از سبزیجات در ماه اول بارداری

و ماکیان:

تخم مرغ منبع خوبی از پروتئین ها ، ویتامین های A ، B2 ، B5 ، B6 ، D ، E و K و مواد معدنی نظیر فسفر ، سلنیوم ، کلسیم و روی هستند . ماکیان منبع عالی پروتئین ها نیز هستند .خوردن تخم مرغ و گوشت مرغ در ماه اول بارداری ، رشد سالم جنین را تضمین می کند .

5. میوه ها:

میوه هایی مثل آووکادو ،، و سیب همه حاوی چندین ویتامین ، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند که برای رشد نوزاد متولد نشده لازم می باشند.

میوه حاملگی

تغذیه و میوه مناسب برای ماه اول بارداری

تغذیه و دستورات ماه اول بارداری

6. سبزیجات:

خوردن سبزیجات رنگارنگ به شما اطمینان می دهند که بیش ترین مقدار مواد مغذی که برای کودک رو به رشد تان ضروری هستند را به دست آورید . مثال ها شامل بروکلی ، کلم پیچ ، اسفناج ، هویج ، کدوتنبل ، سیب زمینی شیرین ، گوجه فرنگی ، فلفل دلمه ای ، سبزیجات ، بادمجان ، کلم ، کلم و غیره هستند.

7. بذر و آجیل :

بذر و آجیل منابع عالی چربی های سالم ، ویتامین ها ، پروتئین ها ، مواد معدنی ، و فلانویید و فیبر رژیمی هستند .دقت کنید که اینها را به طور منظم در ماه اول بخورید و همچنین یک کودک سالم داشته باشید .

آجیل در حاملگی

تغذیه مناسب و مصرف آجیل در ماه اول بارداری

8. ماهی:

ماهی بهترین نمونه از پروتیین کم چرب و با کیفیت بالا است .ماهی منبع بسیار خوبی از اسیده ای چرب امگا 3 ، ویتامین های B2 ، D و E و مواد معدنی ضروری مثل پتاسیم ، کلسیم ، روی ، ید ، منیزیم و فسفر می باشد .

9.گوشت:

گوشت حاوی ویتامین های B ، پروتئین ها ، روی و آهن است .برای شما و نوزادتان خوب است که گوشت لخم را در رژیم غذایی خود در ماه اول بارداری قرار دهید اما بهتر است از گوشت نپخته اجتناب کنید .

گوشت برای بارداری

تغذیه از گوشت لخم پخته در ماه اول بارداری

نبایدهای تغذیه ماه اول بارداری

غذاهایی که باید در ماه اول بارداری از آن ها اجتناب کنید :

برخی غذاهایی وجود دارند که باید در دوران بارداری از آن ها اجتناب شود چون ممکن است باعث آسیب به نوزاد در حال رشد شوند در ادامه بخش تغذیه دوران بارداری در نمناک غذاهایی وجود دارند که باید در ماه اول بارداری از آن ها دور بمانید :

1. پنیر نرم:

پنیرهای نرم از شیر پاستوریزه نشده ساخته شده اند و ممکن است حاوی باکتری هایی باشند که می تواند موجب مسمومیت غذایی شود از این رو ، بهتر است در دوران بارداری از پنیرهای نرم دوری کنید .

غذای مضر در بارداری

تغذیه ماه اول بارداری چیست؟

2. غذاهای آماده و فراوری شده:

غذاهای فرآوری شده و آماده مانند آب میوه ، غذاهای آماده مایکروویوی ، کیک و بیسکوییت ، شیر عسلی و غیره حاوی افزودنی های ، مواد نگهدارنده ، سطوح بالای شکر و سدیم و کالری است که برای شما و یا نوزادتان خوب نیستند .برخی از غذاهای بسته بندی شده ممکن است حاوی باکتری هایی باشند که می تواند موجب مسمومیت غذایی شود .غذاهای تازه و پخته شده با محصولات ارگانیک را بخورید .

3.غذاهای دریایی:

غذاهای دریایی حاوی سطوح بالایی از جیوه هستند که با آسیب های مغزی جنین و تاخیرات رشد مرتبط است . بنابراین ، از غذاهای دریایی در دوران اولیه بارداری اجتناب کنید و به جای آن ماهی آب شیرین را در رژیم غذایی خود بگنجانید .

غذای دریایی

اشتباهات تغذیه ماه اول بارداری

تغذیه و موارد منع مصرف در ماه اول بارداری

4. پاپایا:

پاپایا نیمه رسیده و کال حاوی لاتکس هستند که می تواند انقباضات رحمی را تحریک کرده و باعث آزار یا حتی سقط جنین شود از این موارد در دوران بارداری اجتناب کنید . اما پاپایا رسیده شامل بسیاری از مواد مغذی هستند و اگر پزشک به شما اجازه دهد می توانید به طور متوسط از آنها مصرف کنید .

5. آناناس:

آناناس حاوی ماده ای به نام بروملاین است که رحم زن را ملایم می کند . نرمی رحم در دوران بارداری می تواند منجر به سقط جنین یا زایمان زودهنگام شود بنابراین بهتر است از خوردن آناناس در دوران بارداری اجتناب کنید .

6. گوشت نیم پز یا خام:

گوشت خام و نیم پز می تواند آلوده به باکتری ، سالمونلا ، لیستریا و غیره باشد که می تواند موجب بیماری های جدی شود که می تواند بر رشد کودک متولد نشده اثر بگذارد .

گوشت خام در بارداری

ممنوعات تغذیه ماه اول بارداری

تغذیه ماه اول بارداری چگونه است؟ ممنوعات کدام اند؟

7. خوراکی های هله هوله:

مصرف بیش از حد هله وهوله در دوران بارداری با مشکلات سلامتی ذهنی در کودکان مثل افسردگی ، اضطراب و اختلال کم توجهی بیش فعالی ارتباط دارد . مطالعات نشان داده اند که این نوع غذاها در دوران بارداری با چاقی در کودکان مرتبط بوده است .

8. کافئین:

مصرف کافئین باید در دوران بارداری محدود شود، چون اگر بیش از حد مصرف شود، بر سیستم عصبی تاثیر می گذارد و باعث بی خوابی و عصبانیت می شود هم چنین این بیماری با افزایش خطر سقط جنین مرتبط است .

کافئین در بارداری

نبایدهای تغذیه ماه اول بارداری

9. نوشیدنی های الکلی:

الکل برای جنین در حال رشد بسیار بد است و می تواند موجب نقص های مادرزادی جدی شود ،در دوران بارداری به طور کامل از الکل دوری کنید .

10. غذاهای شیرین:

یک زن باردار فقط به 300 کالری اضافی نیاز دارد تا از رشد کودک متولد نشده حمایت کند .مصرف بسیاری از غذاهای شیرین مانند شیرینی می تواند باعث افزایش وزن و دیابت حاملگی شود .

شیرینی برای جنین

تغذیه اشتباه در ماه اول بارداری

نکات اولیه رژیم بارداری :

در اینجا برخی از موارد در برنامه رژیم غذایی شما در ماه اول بارداری آورده شده است :

  • ویتامین های قبل از تولد از جمله اسید فولیک را در نظر بگیرید .
  • پیش از شروع رژیم غذایی ، با پزشک خود صحبت کنید زیرا مصرف مواد غذایی نیز می تواند بر رشد جنین تاثیر بگذارد .
  • میانه روی حتی روی غذای سالم باید انجام شود.
  • اثر زیادی هر چیزی برای شما و نوزادتان بد است .
  • میوه ها و سبزیجات را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
  • آب کافی بنوشید .

اولین ماه بارداری زمانی است که تغییرات متعددی در بدن شما رخ می دهد ؛ تغییرات هورمونی می تواند باعث نوسانات روحی ، خستگی و بیماری صبحگاهی شوند .خوردن غذاهای سالم ، داشتن وعده های غذایی کوچک در فواصل منظم ، هیدراته بودن، انجام ورزش ، و نداشتن استرس می تواند این علائم را به حداقل برساند که اینها هم چنین رشد سالم نوزادتان را تضمین می کند .

 

نمناک